Over mij

Hi! ik ben manon

Als sociaal pedagogisch hulpverlener heb ik inmiddels jarenlange ervaring opgedaan binnen de (jeugd)zorg. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd binnen de angst- en dwangproblematieken en heb ik veel jongeren en jongvolwassenen mogen ondersteunen bij het overwinnen van hun angst en dwang. 

Naast mijn werk als coach en zorgcoördinator kwam ik steeds vaker in gesprek met vrouwen die tegen hun onzekerheden aanliepen. Ik merkte dat er veel mensen zijn die zich onzeker of angstig voelen, maar hier eigenlijk niets mee (durfden te) doen. 

De drempel voor het vragen van hulp kan hoog zijn. Deze drempel wil ik ontzettend graag verlagen. Deze wens is niet zomaar ontstaan…

 

Eerst even terug in de tijd..

Als jong meisje was ik vrij onzeker, op de basisschool was ik stil en teruggetrokken en tijdens mijn middelbare schoolperiode had ik veel last van faalangst. Ik was (en ben) een perfectionist, wat ervoor zorgde dat ik mij continu gespannen en onzeker voelde. Anderen noemden mij ook wel een  ‘strebertje’, een 7 stond voor mij namelijk gelijk aan een onvoldoende. Ik ging met buikpijn van de spanning naar school toe, had een black-out tijdens toetsen en had trillende handjes voor een presentatie. Ondanks goede resultaten op school, werden mijn zenuwen niet minder. Ik bleef maar denken “ik kan het niet”, “wat als het niet goed gaat?” en “wat zullen anderen wel niet van mij denken?”. Gedachtes die mij niet echt verder hielpen. “Je moet positief denken” werd mij geleerd. Makkelijker gezegd dan gedaan.. Ik voelde het namelijk niet.

Mijn strebertjes imago

Tijdens mijn studie werd ik wederom gezien als de ‘streber’. Toch had ik deze periode nauwelijks last van de spanning die ik voorgaande jaren had ervaren. Natuurlijk voelde ik mij nog wel gespannen voor een tentamen of presentatie. Maar ik wist nu wat er werd bedoeld met ‘gezonde spanning’. Mijn faalangst staat mij niet langer in de weg. Hoe kan dit nu? Ik had de balans gevonden tussen in- en ontspanning, had een positieve mindset ontwikkeld en mijn focus lag niet volledig op het ‘moeten’ presteren. Ik wilde weer genieten, koos voor de leuke dingen (ja, want het studentenleven is echt meer dan alleen studeren!). Ik zat lekkerder in mijn vel en voelde mij zelfverzekerd.

Het leven is zo veel leuker buiten je comfortzone

Geboren 'helper'

Het hulpverlenen is er bij mij met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid in een hulpverlenersfamilie: als dochter van een psychiatrisch verpleegkundige en eigenaresse van een zorgboerderij, kwam ik al jong in aanraking met het werkveld. Mijn eerste bijbaantje was het begeleiden van kinderen op de zorgboerderij. Inmiddels werk ik al járen als zelfstandige in de geestelijke gezondheidszorg en heb ik diverse functies mogen uitoefenen. Iets waar ik heel trots op ben.

Toch kriebelde er altijd iets. Het verlangen om mezelf te ontwikkelen en te groeien, uitdagendere functies en een leuk bedrijf opbouwen. Een tijd lang hield mijn onzekerheid mij tegen. “Wat als het niet lukt?”, “Kan ik dat wel” etc.

 

Mijn missie

Ik weet hoe het voelt om je onzeker te voelen en hoe het is om last te hebben van faalangst. Mijn onzekerheden zorgden voor een continu gevoel van onrust. Ik wilde hier geen hulp bij, ik vond dat ik het zelf moest oplossen. De jaren na mijn middelbare school zijn voor mij een ontdekkingstocht geweest naar het ontwikkelen van zelfvertrouwen, het overwinnen van faalangst en de juiste balans. En eigenlijk was deze ontdekkingstocht ontzettend leuk! Ik heb veel geleerd over mezelf en heb ervaren dat het mogelijk is om je krachtig en zelfverzekerd te voelen. 

Hier is mijn missie ontstaan. Ik wil de drempel naar coaching verlagen. Daarom combineer ik mijn persoonlijke ervaring met mijn werkervaring om vrouwen te coachen naar meer zelfvertrouwen, zelfliefde en persoonlijke ontwikkeling. 

Wil jij ook weer lekker in je vel zitten?

Meer over mij?

Sporten – met name hardlopen - is voor mij dé manier om mijn hoofd leeg te maken.

Ik hou enorm van reizen en ben heel blij dat ik al veel mooie plekjes van de wereld heb mogen zien.

Tot mijn achttiende was ik héél fanatiek in de paardensport (dressuur), bijna iedere zondag reed ik een wedstrijd.

Soms heb ik het gevoel dat ik de enige ben die Netflix nog niet heeft uitgespeeld. Ik kan niet met je meepraten over series, films, acteurs of actrices.

Ik hoor niet graag "dat kan niet". Veel liever kijk ik naar wat wél mogelijk is en ik denk graag 'out of the box'.

Benieuwd naar mijn diploma’s en werkervaring?
Neem een kijkje op LinkedIn.

Nu ben ik benieuwd naar jou! Heb jij wel eens last van onzekerheden en angsten?

Ik ga vertrouwelijk met je gegevens om zoals omschreven in de privacyverklaring.

Scroll naar top