Over mij

Ik ga voor een nieuwe uitdaging

Dit was de zin die ik tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika (eind 2019) continu in gedachten had. Ik voelde enorm de drive en het verlangen om uit de ‘sleur’ van het dagelijks leven te stappen en afscheid te nemen van het veilige en vertrouwde (bye comfortzone).

En begrijp me niet verkeerd, ik had absoluut niets te klagen. Als ZZP’er zat ik vol met opdrachten en verdiende ik een goed belegde boterham, ik had (en heb nog steeds) de liefste vriend, woon(de) in een heerlijk huis met twee katjes en had veel lieve vrienden om mij heen.

Toch was ik hier niet helemaal happy mee (whut?). Ik deed namelijk al jaren hetzelfde en begon de uitdaging te missen. Ambitieus als ik ben heb ik op jonge leeftijd al veel ervaring opgedaan binnen de jeugdzorg en mocht ik mezelf specialist angst- en dwangstoornissen noemen.

Maar eerst even terug in de tijd..

Als jong meisje was ik vrij onzeker, op de basisschool was ik stil en teruggetrokken en tijdens mijn middelbare schoolperiode had ik veel last van faalangst. Ik was (en ben) een perfectionist, wat ervoor zorgde dat ik mij continu gespannen en onzeker voelde. Anderen noemden mij ook wel een  ‘strebertje’, een 7 stond voor mij namelijk gelijk aan een onvoldoende. Ik ging met buikpijn van de spanning naar school toe, had een black-out tijdens toetsen en had trillende handjes voor een presentatie. Ondanks goede resultaten op school, werden mijn zenuwen niet minder. Ik bleef maar denken “ik kan het niet”, “wat als het niet goed gaat?” en “wat zullen anderen wel niet van mij denken?”. Gedachtes die mij niet echt verder hielpen. “Je moet positief denken” werd mij geleerd. Makkelijker gezegd dan gedaan.. Ik voelde het namelijk niet.

Mijn strebertjes imago

Tijdens mijn studie werd ik wederom gezien als de ‘streber’. Toch had ik deze periode nauwelijks last van de spanning die ik voorgaande jaren had ervaren. Natuurlijk voelde ik mij nog wel gespannen voor een tentamen of presentatie. Maar ik wist nu wat er werd bedoeld met ‘gezonde spanning’. Mijn faalangst staat mij niet langer in de weg. Hoe kan dit nu? Ik had de balans gevonden tussen in- en ontspanning, had een positieve mindset ontwikkeld en mijn focus lag niet volledig op het ‘moeten’ presteren. Ik wilde weer genieten, koos voor de leuke dingen (ja, want het studentenleven is echt meer dan alleen studeren!). Ik zat lekkerder in mijn vel en voelde mij zelfverzekerd.

Laat je niet bang maken door angst

Loesje

Geboren 'helper'

Het hulpverlenen is er bij mij met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid in een hulpverlenersfamilie: als dochter van een psychiatrisch verpleegkundige en eigenaresse van een zorgboerderij, kwam ik al jong in aanraking met het werkveld. Mijn eerste bijbaantje was het begeleiden van kinderen op de zorgboerderij. Inmiddels werk ik al járen als zelfstandige in de geestelijke gezondheidszorg en heb ik diverse functies mogen uitoefenen. Iets waar ik heel trots op ben.

Toch kriebelde er altijd iets. Het verlangen om mezelf te ontwikkelen en te groeien, uitdagendere functies en een leuk bedrijf opbouwen. Een tijd lang hield mijn onzekerheid mij tegen. “Wat als het niet lukt?”, “Kan ik dat wel” etc.

 

Mijn missie

Terug naar Zuid-Afrika. Nooit eerder voelde ik mij zo ontspannen en vrij. Dit gevoel wilde ik graag mee naar huis nemen. Hier groeide het verlangen om écht mijn dromen achterna te gaan, zelf keuzes te gaan maken en afscheid nemen van het veilige en vertrouwde. Ik stap uit mijn comfortzone en kies voor mezelf. Spannend, maar wat geniet ik hiervan. Ik geniet van de uitdagingen en alles wat hierbij komt kijken. En dat gun ik jou ook. Daarom is het mijn missie om zo om jonge ambitieuze vrouwen te helpen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, daadkracht en innerlijke rust. 

Het leven is zo veel leuker, buiten je comfortzone

Meer over mij?

Sporten – met name hardlopen - is voor mij dé manier om mijn hoofd leeg te maken.

Ik hou enorm van reizen en ben heel blij dat ik al veel mooie plekjes van de wereld heb mogen zien.

Tot mijn achttiende was ik héél fanatiek in de paardensport (dressuur), bijna iedere zondag reed ik een wedstrijd.

Soms heb ik het gevoel dat ik de enige ben die Netflix nog niet heeft uitgespeeld. Ik kan niet met je meepraten over series, films, acteurs of actrices.

Ik hoor niet graag "dat kan niet". Veel liever kijk ik naar wat wél mogelijk is en ik denk graag 'out of the box'.

Benieuwd naar mijn diploma’s en werkervaring?
Neem een kijkje op LinkedIn.

Nu ben ik benieuwd naar jou! Heb jij wel eens last van onzekerheden en angsten?

Ik ga vertrouwelijk met je gegevens om zoals omschreven in de privacyverklaring.

Scroll naar top