Over mij

Hi, Ik ben Manon

en ik ben een enthousiaste coach die jongeren en jongvolwassenen helpt bij het overwinnen van hun angsten!

Het hulpverlenen is er bij mij met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid in een hulpverlenersfamilie: als dochter van een psychiatrisch verpleegkundige en eigenaresse van een zorgboerderij, kwam ik al jong in aanraking met het werkveld. 

Na de opleiding tot sociaal pedagogisch hulpverlener heb ik mij gespecialiseerd in het coachen van jongeren met angst- en dwangstoornissen. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring in de jeugdzorg, zowel in de klinische setting (dag- en nachtbehandeling) als in de ambulante hulpverlening. 

Ik had een tussenjaar nodig..

Als jong meisje was ik een vrij angstig kind, op de basisschool was ik stil en teruggetrokken en tijdens mijn middelbare schoolperiode werd ik ‘gek’ van mijn faalangst. Ik ging met buikpijn van de spanning naar school toe, had een black-out tijdens toetsen en had trillende handjes voor een presentatie. Ondanks goede resultaten op school, werden mijn zenuwen niet minder. Ik bleef maar denken “ik kan het niet”, “wat als het niet goed gaat?” en “wat zullen anderen wel niet van mij denken?”. Gedachtes die mij niet echt verder hielpen. “Je moet positief denken” werd mij geleerd. Makkelijker gezegd dan gedaan.. Ik voelde het namelijk niet. Niet gek dat de middelbare schooltijd mij veel energie heeft gekost, dit was dan ook een reden om tussen het HAVO en het HBO te kiezen voor mezelf: een tussenjaar. 

Start van mijn opleiding

Tijdens mijn tussenjaar heb ik de tijd genomen om te ontdekken waar ik blij van word en welke vervolgopleiding ik wilde gaan doen. Ik heb gewerkt als groepsbegeleider op de zorgboerderij van mijn moeder. Hier werkte ik met zowel jongeren als volwassenen met diverse hulpvragen. Ik haalde er veel voldoening uit wanneer ik de ander een stap verder kon helpen. Dit was dan ook de reden om de opleiding tot sociaal pedagogisch hulpverlener te gaan volgen. Mijn studententijd begon en ik heb hier enorm van genoten. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd binnen de jeugdzorg. Tijdens het derde jaar koos ik voor een stage op een klinische afdeling (dag en nachtopname) voor jongeren met angst- en dwangstoornissen. Ik vond het ontzettend heftig voor de jongeren dat hun angst en dwang hun leven dusdanig beïnvloedde, dat zij de ‘gewone’ dagelijkse dingen niet meer konden doen. Een opname was dan ook onoverkomelijk. Ik wist direct dat ik mij in deze richting wilde specialiseren.

Laat je niet bang maken door angst

Loesje

En de faalangst dan?

Tijdens mijn opleiding was mijn faalangst een stuk minder duidelijk aanwezig. Natuurlijk voelde ik mij nog wel gespannen voor een tentamen of presentatie. Maar ik wist nu wat er werd bedoeld met ‘gezonde spanning’. Mijn faalangst stond mij niet langer in de weg. Hoe kan dit nu? Ik had de balans gevonden tussen in- en ontspanning, had een positieve mindset ontwikkeld en mijn focus lag niet volledig op het ‘moeten’ presteren. Ik wilde weer genieten, koos voor de leuke dingen (ja, want het studentenleven is echt meer dan alleen studeren!). Ik zat lekker in mijn vel en voelde mij zelfverzekerd. 

Mijn missie

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan binnen de jeugdzorg. Als ambulant hulpverlener coach ik jongeren met angst- en dwangstoornissen in de thuissituatie. Hulp daar en wanneer nodig is. 

Helaas heb ik gemerkt dat lange wachtlijsten ervoor zorgen dat angsten verergeren. Dit vind ik zó zonde. Het is mijn missie om jou op een overzichtelijke en leuke manier van je angsten af te helpen. Preventief! Niet door alleen door te praten, maar ook door samen in actie te komen. Je angsten overwinnen betekent namelijk veel meer dan enkel praten over je gedachten. Coaching of hulp vragen is niet zwak, het is een teken dat je sterk genoeg bent om jezelf te ontwikkelen. 

Ik gun jongeren direct de juiste hulp en hanteer daarom geen wachtlijst.

Meer over mij?

Sporten – met name hardlopen - is voor mij dé manier om mijn hoofd leeg te maken.

Ik hou enorm van reizen en ben heel blij dat ik al veel mooie plekjes van de wereld heb mogen zien.

Tot mijn achttiende was ik héél fanatiek in de paardensport (dressuur), bijna iedere zondag reed ik een wedstrijd.

Soms heb ik het gevoel dat ik de enige ben die Netflix nog niet heeft uitgespeeld. Ik kan niet met je meepraten over series, films, acteurs of actrices.

Ik hoor niet graag "dat kan niet". Veel liever kijk ik naar wat wél mogelijk is en ik denk graag 'out of the box'.

Benieuwd naar mijn diploma’s en werkervaring?
Neem een kijkje op LinkedIn.

Nu ben ik benieuwd naar jou! Heb jij wel eens last van angsten?

Ik ga vertrouwelijk met je gegevens om zoals omschreven in de privacyverklaring.

Scroll naar top