dit is waarom runningtherapie helpt bij het overwinnen van angsten

Dit is waarom runningtherapie helpt bij het overwinnen van angsten

Angsten zorgen ervoor dat je je ontzettend onrustig en gespannen kunt voelen. Je hoofd maakt overuren en de spanning voel je door je hele lijf. Wanneer je angstig bent, geeft je brein een signaal af aan het lichaam om zich klaar te maken om te vechten, vluchten of te bevriezen. Je brein maakt stresshormonen aan. Je lichaam reageert hierop: een verhoogde hartslag, bloeddruk en ademhaling. Hierdoor kan het zweet je uitbreken, je kunt een droge mond krijgen of het kan zijn dat je vaak naar het toilet moet gaan.

Je wilt je graag blij, actief en fit voelen, want je weet dat dat je helpt om door je gevoel van angst aan te kunnen of te kunnen doorbreken. Je verlangt enorm naar het gevoel van rust: in je hoofd en in je lijf.

Hardlopen helpt hierbij!

  • Door te bewegen maakt je lichaam het hormoon endorfine aan. Dit wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Dit zorgt ervoor dat je je prettiger voelt!
  • Tijdens een lichte mate van inspanning is het lastiger om te piekeren. Hardlopen kan ervoor zorgen dat je hoofd even tot rust kan komen.
  • Bewegen helpt om het gevoel van onrust te verlagen. Wanneer je angstig bent en je lichaam zich klaar maakt om te vechten of te vluchten, voel je je enorm onrustig. Tijdens het hardlopen kan je de onrust uit je lichaam rennen.
  • Je leert de balans te vinden tussen in- en ontspanning. 
  • Je zelfvertrouwen krijgt een boost wanneer je merkt dat je toch dat rondje hebt kunnen hardlopen! 

We weten allemaal dat sporten goed voor ons is, maar toch vinden velen het lastig om toch echt de sportschoenen aan te doen en in actie te komen. Begin klein, laat een haalbaar schema opstellen en RUN! 

Ik kan jou hierbij helpen! Ben jij benieuwd hoe? Neem een kijkje bij mijn aanbod ‘Runningtherapie’ of neem gerust contact met mij op!

voor ouders

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Meer lezen?

Wat levert de 1 op 1 coaching jou op?

Je weet wat angst is, wat het met je doet en hoe angst bij jou werkt

Je herkent (lichamelijke) signalen en weet precies wat je moet doen om de spanning te reduceren

Je hebt een positieve mindset die jouw gevoel en gedrag positief beïnvloedt

Je hebt weer de regie en laat jij je leven niet langer beïnvloeden door je angsten

Je durft de dingen te doen die jij voorheen niet meer durfde

Je voelt je weer rustig en ontspannen

Scroll naar top